Kim van Norren

Upcoming:

 

feb-march 2022

Murals inc. Rotterdam, 'as an alternative to blahblahblahblah....'

Frederik Lizen, Kenneth Letsoin, Kim van Norren

 

text from Murals inc:

'...as an alternative to blah blahblahblah...'

 

Thema: ANTI; anti establishment, anti blahblah, antistylers, #contemporaryshit, vandalism, #freedom, ignorantstyle, lowbudgetstyle, lekker willen knallen #noname #nonstop #goodvibes #dailystruggle #othersidegraff #virus #trashgraff

De titel is een deel van een tekstregel door SAMO eind jaren 70. SAMO (een graffiti-duo) bestond uit Basquiat en Al Diaz en werd bekend om hun kritische tekstregels.

Oorspronkelijke tekstregel: AS AN ALTERNATIVE TO BLAH… BLAHBLAHBLAH BLAHZOOEY… BLAHBLAH QUASI-BLAH-ETC…

De tentoonstelling '...as an alternative to blah blahblahblah…' verwijst naar een schilderstijl in de openbare ruimte waarbij de locatie een belangrijke rol speelt. De locatie is onderdeel van het werk maar staat los van zichtbaarheid (bezoekersaantallen). De kunstenaars / artiesten / vrijbuiters die deze schilderstijl hanteren houden er hun eigen esthetische normen op na, verkondigen wel een boodschap maar is vaak wat cryptisch en in dienst van het beeld. Deze painters bevechten hun eigen autonomie los van heersende opvattingen over goed en slecht. De locaties zijn abandoned places; vervallen fabriekshallen, steengroeven, tunnels in the middle of nowhere maar ook in de steden zelf zijn genoeg plekken die uitnodigen tot reflectie op de contemporary shit.

De tentoonstelling bij Murals Inc. zal zich experimenteel ontvouwen. Een aantal kunstenaars / artiesten gaan de straat op waarbij ze zich zullen verhouden tot de openbare orde. Ook nemen er kunstenaars deel uit het reguliere circuit, zij zullen allen op hun eigen wijze bijdragen aan deze eigenzinnige mural tentoonstelling.

 

Stedelijk Museum Kampen

may-sept 2022

Eli Content, Janine van Oene, Kim van Norren

 

More info will follow shortly